Există în UE aproximativ 80 de milioane de copii sub 14 ani și aproximativ 2000 de companii care angajează direct peste 100 000 de persoane în sectorul jucăriilor și jocurilor, majoritatea dintre acestea fiind întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri).

Jucăriile și jocurile sunt instrumente vitale pentru dezvoltarea copilului. În timp ce producătorii sunt responsabili pentru siguranţa produselor lor, importatorii, organismele notifi cate și autorităţile naţionale au cu toţii un rol de jucat în a se asigura că jucăriile vândute în magazinele din Europa întrunesc cerinţele de siguranţă.

Asigurarea că cerinţele de siguranţă și standardele ţin pasul cu cele mai noi tendinţe în materia jucăriilor este ceva vital, în special întrucât noile materiale și procese de producţie se dezvoltă constant. Piaţa internă de jucării a contribuit pozitiv la dezvoltarea sectorului și la protecţia consumatorilor, armonizând caracteristicile legate de siguranţa jucăriilor în întreaga UE. Noua Directivă privind siguranţa jucăriilor întărește prevederile legate de aplicare și cerinţele noi privind siguranţa, asigurându-se că, în continuare, copiii vor benefi cia de cel mai înalt nivel de protecţie.

Citeste mai departe aici.