In foarte putine cuvinte, dar in foarte multe culori, credem intr-o lume frumoasa, gingasa si pura. Credem in copilarie, in zambet, in puterea nebanuita a imaginarului si a frumosului. Credem in copiii nostri. Credem ca in definitiv este nevoie de foarte putin ca sa ajungem foarte departe: o idee, un avant si… niste gumite colorate. Cu ele vrem sa construim aceasta lume. Impreuna cu voi. Si credem ca daca ati ajuns aici, vreti si voi. Bine ati venit in lumea Lumlla!

Ce trebuie sa stii despre Lumlla?

Nu este doar un joc; este de asemenea un instrument deja foarte des folosit in cabinetele de consiliere psihologica din SUA si Europa.
Este recomandat de catre terapeuti si este denumit “Visul AOTA”(American Occupational Therapy Association) pentru capacitatea de a capta  imaginatia si explora creativitatea oricarui copil. Iata doar cateva dintre concluziile  terapeutilor legate de acest produs:
  • Dezvolta si stimuleza abilitatile motrice si de scriere
Scrisul necesita o serie de abilitati motrice inclusiv coordonarea mana-ochi si dexteritatea manuala.
Atunci cand copilul impleteste pe suportul Lumlla, croseta este tinuta in acelasi mod in care este tinut creionul. Prin folosirea crosetei Lumlla, copilul  va exersa abilitati motrice fine care ii vor antrena controlul asupra muschilor mainii.
  • Ajuta la orientarea spatio-temporala
Lumlla implica multe culori,forme si tipare. Abilitatile folosite pentru a crea cu ajutorul produsului Lumlla, sunt similare celor pentru citirea unei harti, urmarea instrctiunilor si indiciilor.
Un mod placut pentru copil de a exersa numaratul si recunoasterea tiparului. Aceste deprinderi legate de orientarea spatio-temporala, selectie, logica, planificare si constructie sunt cheia pentru dezvoltarea spiritului analitic.

  • Construirea stimei de sine și a încrederii
Copilul se simte in siguranta atunci cand activitatile lui sunt previzibile. Invatand sa realizeze bratarile si accesoriile Lumlla, isi va cultiva perseverenta si increderea. Pe masura ce exerseaza, increderea in fortele proprii creste.

  • Sporeste capacitatea de atentie si concentrare
De cele mai multe ori copiilor le este greu sa stea intr-un loc, sa astepte, sa urmeze instructiuni. Dar atunci cand sunt implicati intr-o activitate care-i motiveaza, isi capaciteaza toata atentia. Devin rabdatori pentru ca sunt motivati sa reuseasca.
Interactiunea cu jocul Lumlla, ii determina sa urmareasca,citeasca si sa proceseze in mod constant noi informatii.
  • Educa spiritul altruist, interactiunea cu ceilalti si dezvolta creativitate
Copilul iubeste sa creeze.Acest proces implica alegerea unui model, alegerea culorilor, inventarea de noi tipare. Totodata, universul Lumlla il inspira pe copil sa imparta putina fericire cu ceilalti.
Poate impleti o bratara in 5 sau 10 minute pe care o va darui apoi prietenului, mamicii, bunicii, colegului sau oricui doreste. Activitatile pe care le implica jocul Lumlla stimuleaza munca in echipa, socializarea, empatia, cooperarea.
Toate acestea dezvolta asocierea dintre procesul de a crea si placerea de a darui.